BPA100 Plus bloeddrukmeter met MAM/PAD technologie (Microlife)

Deze volautomatische bovenarm bloeddrukcomputer is slechts met één druk op de knop te bedienen en heeft een handige kleur indicatie op het display. De Microlife BP A100 Plus heeft 200 interne geheugenplaatsen. Doe 1 of 3 metingen achter elkaar.

Artikelnummer: BPA100PLUS
Productomschrijving Microlife BP A100 PLUS 

 • Volautomatische bovenarm bloeddrukmeter
 • 200 geheugenplaatsen
 • Kies uit één meting of drie metingen na elkaar
 • Display wordt rood of groen na de meting
 • Als beste getest door de Consumentenbond april 2012 

Aanbevolen door de European Society of Hypertension

Deze bloeddrukmeter wordt vermeld in het standpunt van de Nederlandse Hartstichting over "zelf bloeddruk meten". Bron: website Nederlandse Hartstichting

De bloeddrukmeter van Microlife is een betrouwbaar medisch instrument voor het nemen van metingen aan de bovenarm. Het is eenvoudig in gebruik, nauwkeurig en uitermate geschikt voor het controleren van de bloeddruk thuis. Dit instrument is in samenwerking met artsen ontwikkeld en klinische testen hebben aangetoond dat de meetnauwkeurigheid bijzonder goed is.

Manchet grootte voor omtrek van de bovenarm
S 17 - 22 cm (6.75 - 8.75 inches)
M 22 - 32 cm (8.75 - 12.5 inches)
L 32 - 42 cm (12.5 - 16.5 inches)

Standaard wordt de M/L manchet bij de bloeddrukmeter geleverd. Deze heeft een omtrek van 22-42 cm.

Pulse Arrhythmia Detectie (PAD)

Een Microlife bloeddrukmeter met PAD technology detecteert een onregelmatige hartslag gedurende een bloeddrukmeting. Indien de hartslag onregelmatig is zie je aan het einde van de meting het PAD symbool. Als regel geldt dat er geen reden tot zorgen behoeft te zijn; Alhoewel, indien het symbool vaker bij regelmatige metingen verschijnt, (b.v. enkele keren per week bij dagelijkse metingen) of plotseling vaker dan normaal, raden wij je aan naar een huisarts te gaan. Het apparaat vervangt geen hartonderzoek, maar is bedoeld om een onregelmatige hartslag in een vroeg stadium te detecteren. Onderstaand diagram is een oscillogram van een Microlife bloeddrukmeter met PAD technology. De pijlen indiceren een onregelmatige puls (arrhythmia)

Klinisch gevalideerd (BHS protocol)  

A/A  resultaat  (resultaat systolische bloeddruk / resultaat diastolische bloeddruk)

Wat is de BHS validatie? 

Er zijn op de markt enorm veel electronische bloeddrukmeters te verkrijgen. Niet alle bloeddrukmeters zijn van dezelfde kwaliteit, er zijn er zelfs veel van erg bedenkelijke kwaliteit. Om een onderscheid te maken tussen de goede en minder goede bloeddrukmeters heeft de British Hypertension Society een protocol opgesteld voor het testen van de kwaliteit van bloeddrukmeters. Aan de hand van de resultaten van deze testen wordt een score gegeven aan de geteste bloeddrukmeter. Deze score wordt uitgedrukt als een letter van A tot D, waar A het beste resultaat is en D het slechtste.

Als beste geteste bloeddrukmeter

De Microlife BP A100 Plus is in april 2012 als beste getest door de Consumentenbond. De pluspunten van de Microlife BP A 100 Plus volgens de Consumentenbond:

  • Tabel met interpretatie van resultaat bevestigd op de meter
  • Automatisch 3 metingen na elkaar mogelijk
  • Wasbaar manchet
  • 5 jaar garantie
 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen